In de buurt van onze camping: Prachtige Bossen

t Peeske
In de Montferlandse bossen en haar directe omgeving is volop gelegenheid om op een unieke manier actief of passief te ontspannen. Het Montferlandse bos is een afwisselend bos op een hoge stuwwal tussen Beek, 's Heerenberg, Zeddam, Braamt en Kilder omgeven door lage vlaktes. Het ruim 1800 ha. grote natuurgebied van Natuur-monumenten en de stichting Huis Bergh omvat tevens een aantal natuurvriendelijk bebouwde akkers, die als een zoom rondom het bos liggen. Door de hoogteverschillen is het wandelen hier en daar wat zwaar. De prachtige vergezichten maken de inspanningen meer dan goed.

Beekseweg/N812
12,3 km 17 min

Eltenberg
De Eltenberg (in de omgeving ervan ook wel 'Elterberg' genoemd) is een van de heuvels van het Montferland gelegen nabij het Duitse dorp Elten en de Duitse stad Emmerik (Duits: Emmerich), juist over de Nederlandse grens bij Stokkum. De 'berg' heeft een hoogte van 82,4 meter. Vanuit Nederland is deze heuvel onder andere te bereiken via een 'groene grensovergang' tussen Stokkum en Elten. Deze grensovergang is een weg die voert over Bundesautobahn 3 en is afgesloten voor auto's. Tussen 1949 en 1963 behoorde de Eltenberg tot Nederland. Op de top van de heuvel, in het plaatsje genaamd Hoch-Elten is tegenwoordig een regionaal bekend hotel-restaurant gevestigd. Daarnaast is er een duizend jaar oude waterput te bezichtigen, de Drususbrunnen. Het Pieterpad loopt door Hoog-Elten.
Prachtige Bossen Prachtige Bossen Prachtige Bossen Prachtige Bossen

Overzicht van alle bezienswaardigheden
Camping de Aerdtse Wacht  -  Heuvelakkersestraat 18  -  6913 AB Aerdt  -  Telefoon: 0316-247331  -  info@deaerdtsewacht.nl
Recron VVV Rijnwaarden RBT Kan AED Gelderse Poort Camperen in de Achterhoek De Liemers Helemaal Goed!
Copyright © 2002-2021 Camping de Aerdtse Wacht - Webdesign & Ontwikkeling door Timeless Design
Meer informatie:
DIT SLUITEN
Van wegen Corona maatregelen zijn onze horeca en winkel gesloten.  /  Von wegen de Corona-Mabnahmen ist unsere Gastronomie und laden geschlossen.