In de buurt van ons recreatiepark: Millingen aan de Rijn

Dorpskernen in het riviergebied zijn meestal gelegen op oude rivierduinen. Daar is immers een vast grondslag en de wat hogere ligging biedt enige bescherming tegen hoogwater. Deze vestigingsplaatsen werden in de loop van de tijd versterkt door het maken van kunstmatige plaatselijke ophogingen: de terpen of pollen. In ons dorp wordt een bijzondere plaats ingenomen door de Heerbaan, de hoofdontwikkelingsas deel uitmakend van een tracé van Leiden tot Keulen. Deze route stamt uit de Romeinse tijd en is zelfs ouder dan de huidige loop van de rivier. Het dorp is gelegen op een Romeins oeverwallensysteem, waarvan tussen 200 en 500 veel is weggeslagen en werd eind Merovingsche tijd (7e - 8e eeuw) weer bewoond. Deze vroege vestiging is ook overspoeld, getuige de overloopgeulen op de oeverwal. Het middeleeuws stratenpatroon van ons dorp is daarop gebaseerd. Ons dorp is gelegen in het oostelijk deel van het Rijk van Nijmegen, provincie Gelderland, in het centrum van de Duffelt, hart van de Gelderse Poort.

Millingen aan de Rijn staat bekend om de prachtige wandel en fiets routes. Voor meer informatie over Millingen aan de Rijn verwijzen wij u door naar hun website.

Thee Tuinen
Naast de wandelroutes staat Millingen aan de Rijn ook bekend om de Thee-tuinen.

De Millinger Theetuin is bijzonder door haar on-Nederlandse karakter. De tuin ademt een exotische, oriëntaalse sfeer uit door middel van bijzondere planten, zoals bananen, palmen, vijgen en andere mediterrane planten. Ook de bebouwing is exotisch. Er is een Moors theehuis met waranda, een Marokkaans-oosters georiënteerd theehuis en een Marokkaans pleintje met waterpartij. De waterbassins die her en der te vinden zijn, versterken het oriëntaalse karakter.

De Millinger Theetuin
Klaverland 9
6566 JD Millingen Aan De Rijn

Millingen aan de Rijn

Heb je vragen? Of wilt u een afspraak maken voor een bezichtiging?

Neem dan contact met ons op, wij nemen graag de tijd om uw vragen te beantwoorden of een rondleiding te geven.

U kunt hiervoor telefonisch contact met ons opnemen, of een email sturen via onze site. U kunt natuurlijk ook een afspraak maken voor een rondleiding of het bezichtigen van onze stacaravans.

Stuur een e-mail Bel: +31 (0) 316 - 247331

Recreatiepark de Aerdtse Wacht

Heuvelakkersestraat 18
6913 AB Aerdt (Gelderland)

Gps coördinaten:
Longitude 6 05 18.98 e
Latitude 51 53 10.84 n
kaart

KvK Gelderland: 09015690
Bankrekening: NL13ABNA0510320236
BTW nr: NL809455407.B01
Copyright Recreatiepark de Aerdtse Wacht 2021 - 2024   |  Disclaimer   |  Privacy Statement Design & development by: Timeless Design